30 maj 2014

Följa inspirationen eller traggla på...

Ja det är frågan. Det går trögt med fantasysagan just nu. Jag känner att jag kanske har mer intresse i vampyrromanen istället. Det kan vara så att jag behöver en paus från mina alver ett slag. Så jag började strukturera upp vampyrromanen ordentligt, dvs mer än tidigare. Gått igenom gamla anteckningar och så där. Och vips så infann sig lusten att skriva på fantasysagan igen. ;) Knasigt det där.

Det är tur att det är två helt skilda berättelser, även om båda är romantiska och fantasy, annars skulle det bli svårt att arbeta med båda samtidigt. Det är ju klart bäst att inrikta sig på en i taget. Men kommer inspirationen kan man ju inte gärna vända den ryggen. Det gäller att lyssna på den röst som skriker högst i huvudet just då.

Funderar även om på om det vore lämpligt att flytta upp datorbordet till övervåningen istället för att ha det i vardagsrummet. Även om jag oftast sitter med laptoppen i köket så är man rätt utsatt och tvingas vara social och ta hand om barn titt som tätt. Inte helt lätt att få ro att skriva då. Det är ett av mina största hinder, att få resten av familjen, framför allt barnen, att förstå att nu sitter mamma och skriver och får inte störas. Hörlurar hjälper liksom bara så mycket. Försöker oftast skriva medan barnen är på förskolan eller när de somnat, men det är inte alltid man vill sluta skriva... :P Tydligen behöver man umgås också...

Hur gör ni? Stänger ni dörren (om ni har någon)? Har ni någon musik ni gärna lyssnar på? Ska vi dela spotifylistor? :)

2 kommentarer:

 1. Jag tror faktiskt att det är rätt bra med två projekt, man kan smälta det ena och ändå vara produktiv med det andra. Lite tid och avstånd kan göra underverk, det är då idéer kommer.

  Och vad vore Maria utan vampyrer? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag tror det också. Ibland behöver texten få vila lite också. Har inte skrivit på vampyrromanen på jättelänge, inte ens tittat på den. Så den har legat och mognat till sig lite kan man säga. ;) Mitt problem var att den blev för fluffig och rosa för snabbt. Lite för mycket pang på romantiken liksom. Som tur är är det relativt lätt åtgärdat. ;)

   Radera