5 januari 2016

Det här med redigering

Ja, det fortsätter jag med. Har egentligen ingen lust, men jag vet att jag måste. Om inte annat så för min egen skull. Jag har ju alla dessa ord som vill bli en sammanhängande story. Inser dock att jag har mycket att lära till nästa års NaNo. Struktur, struktur, planering och så lite mer struktur. Annars funkar det inte. Nu har jag en hög med scener som behöver sys ihop, och i vissa fall saknas hela sjok av berättelsen. Ingen som helst rim eller reson.

Att jag hellre skulle vilja skriva på mitt alvepos eller om min vampyr gör ju inte direkt saken bättre. Ett test av ett nytt skrivprogram kanske kunde hjälpa tänkte jag, och laddade hem testversionen av Scrivener igen. Fick ju halva priset när jag vann Nanon så jag tänkte ge Scrivener ett seriöst försök och se om det är värt att betala för. Det känns bra, ända nackdelen är att det vad jag kan se inte finns någon svensk ordbok, vilket gör att man ändå måste köra texten in word för att kolla stavning och grammatik.

Tur att jag har stöttning av några av de som jag skrev nanon med. Vi hänger fortfarande på nano-chatten och har startat ett post-nanogrupp på FB så vi kan peppa varandra med allt som behövs. Sådant gillar jag.

I övrigt rullar livet på. Har ledigt den här veckan, sen är det bara två månader kvar knappt att jobba innan det är dags för långledigt igen. ;) Magen växer och frodas. Hoppas på att få en snäll bebis som låter mig skriva så mycket jag hinner. :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar